Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Trashpackers

SMK Accountants en Fiscalisten steunt Trashpackers in zijn missie om plastic afval zoveel mogelijk te recyclen.

Samen op weg naar minder, beter of geen plastic.

SMK Accountants en Fiscalisten steunt Trashpackers. Het initiatief van Tijmen Sissing uit Hengelo roept backpackers op om tijdens hun reis afval op te ruimen en het eigen gebruik van plastic afval te verminderen. Trashpackers staat hiermee symbool voor de wens van jongeren om reizen en duurzaamheid te combineren. Dit sluit aan bij onze visie van een betere en schonere wereld met minder plastic afval.

Give something back-packing

Deze slogan van de Trashpackers community zet aan tot nadenken. “leave nothing, only footprints” Een Trashpacker is een milieubewuste backpacker die geen troep maakt, maar tijdens zijn reis juist zoveel mogelijk afval opruimt en zijn eigen plastic gebruik mindert. Tijdens zijn reizen door Azië heeft Tijmen veel afval opgeruimd. Hij besefte echter dat hij anderen nodig had om echt impact te kunnen maken. Zijn Trashpackers community zorgt inmiddels voor vele afvalopruimacties over de hele wereld. Het doel voor dit jaar: gezamenlijk 100.000 vuilniszakken afval opruimen.

Tijmen Sissing, The Trashpackers: Ik had nooit gedacht dat toen ik met één vuilniszak begon, een jaar later meer dan 10.000 mensen zouden volgen. Het raakt me en het is fascinerend om te zien dat zowel backpackers én de lokale bevolking aansluit wat op zijn beurt weer anderen inspireert om mee te doen. Zo blijft die sneeuwbal rollen, al zijn opruimacties slechts een deel van de oplossing. Vanuit stichting Trashpackers willen we de impact vergroten door wereldwijd organisaties te inspireren actie te ondernemen. Er is nog een hoop te winnen in Nederland: tot de dag van vandaag is er nog steeds geen statiegeldsysteem voor kleine plastic flessen en blikjes, terwijl dit bewezen effectief is. Door circulaire drinkbekers op festivals in te brengen willen we een statement maken, dat hergebruiken en inleveren de norm zou moeten worden.

Wil je meer informatie of de Trashpackers stichting steunen, kijk dan eens op: www.trashpackers.org/Trashpackers

Sponsor van Het BeterBoek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voorde kinderafdeling en dagbehandeling in het ZGT te Almelo - Hengelo.
Een ziekenhuisopname of dagbehandeling is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.
Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

ZGT Sponsorlogo 2020