Ruud Pikaar

ErgoS Engineering & Ergonomics

Ruud Pikaar ErgosVlakbij de universiteitscampus in Enschede bevindt zich het kantoor van ErgoS, een ingenieursbureau op het gebied van ergonomie. Ter verduidelijking van hun werkveld hanteren zij zelf graag de Engelse vertaling van ergonomie: human factors. Deze term dekt de lading beter, want ErgoS betrekt alle aspecten van de mens bij het ontwikkelen van een ontwerp om zo een optimale werksituatie te creëren. Denk aan apparaten en software, maar ook aan de manier waarop een operator zijn informatie krijgt aangeboden en meer.

Effectief werken

ErgoS bestaat uit een relatief kleine club van negen mensen die internationaal opereren in grote projecten. Zo maken zij onderdeel uit van ontwikkelteams van olie- en gasproductieplatforms, kustwachtstations en controlekamers in de procesindustrie. Zij richten zich daarbij niet zozeer op comfortabele werkplekken, maar op een adequaat mens-middelensysteem waarmee werknemers efficiënt en foutloos werk kunnen leveren. Een goed voorbeeld is de bagageafhandeling op Londen Heathrow. De route die de bagage aflegt, van de incheckbalie tot en met de kruier die de koffer tot in het vliegtuig brengt, is deels geautomatiseerd en deels mensenwerk. Alle tussenliggende werkplekken worden minutieus door ErgoS ontworpen om dit logistieke proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Onderscheidend

“Hoe kundig ErgoS ook is op het gebied van ergonomie, met cijfers hebben we weinig”, geeft Ruud Pikaar, managing director, ergonomist en engineer bij ErgoS, toe. Gelukkig heeft ErgoS een accountant die hen op dat vlak ondersteunt en begeleidt. Pikaar stelt: “Buitenlands zakelijk verkeer is complex. De verschillende fiscale regelingen zijn bovendien vaak niet helder. Gelukkig weet SMK voor ons steeds de juiste weg te vinden.” ErgoS laat zich al 30 jaar adviseren door hun eigen SMK-accountmanager die het bedrijf inmiddels begrijpt als geen ander. Pikaar licht toe: “Zo heeft SMK jaren geleden de switch van een maatschap naar een B.V. met meer aandeelhouders dusdanig begeleidt dat dit soepel verliep. Ook hebben zij er begrip voor dat wij niet willen groeien, maar ‘klein’ willen blijven en ons vooral willen richten op leuke, interessante projecten. Met hun betrokkenheid en hun inlevingsvermogen onderscheiden zij zich duidelijk van andere accountantskantoren. En zo kunnen wij ons met een gerust hart bezighouden met ons eigen vak in de wetenschap dat het met onze cijfers wel goed zit.”

 

"Hoe kundig ErgoS ook is op het gebied van ergonomie, met cijfers hebben we weinig”

SMK Accountants

Rembrandtlaan 225
7545 ZW Enschede

Postbus 150
7500 AD Enschede

T053-4340582
F053-4304489
Esecretariaat@smkenschede.nl

SMK Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Wilt u deze ook ontvangen? Meld u dan nu aan!

Lees meer...

Over SMK

Wij zijn er van overtuigd dat wij door onze betrokkenheid, daadkracht en passie voor het ondernemen bijdragen aan het financieel welzijn van mens en maatschappij.

Lees meer...

Vacatures

Voor wie van aanpakken houdt zijn er bij SMK Accountants veel mogelijkheden op allerlei terreinen binnen de accountancy. Zijn wij op zoek naar jou?

Lees meer...