Uw adviseur

Martin Screever

M.J.S. Screever RB

Belastingadviseur

Neem contact op met Martin
053-5741979

Neem contact op met Martin Screever RB

×

Uw adviseur

Remco Vrielink

R. Vrielink RB

Belastingadviseur

Neem contact op met Remco
053-5741979

Neem contact op met Remco Vrielink RB

×

Nalatenschap

Wie vermogen opbouwt ziet zich voor de vraag gesteld hoe de nalatenschap moet worden geregeld. U wilt immers niet dat u en uw erven voor onnodig hoge kosten komen te staan. Met behulp van estate- of nalatenschapsplanning adviseren wij u over hoe u uw testament, huwelijkse voorwaarden en schenkingen zo goed mogelijk kunt (laten) regelen. Wanneer uw nalatenschap openvalt, is onbekend, maar hoe de financiële afwikkeling zal verlopen kunnen wij u nu al voorspellen.

Nieuwe Successiewet
In 2010 is de nieuwe Successiewet van kracht gegaan. Deze wet leidt tot aanzienlijke financiële consequenties voor estate-planning. Wie daarop onvoldoende anticipeert, lijdt mogelijk een aanzienlijk financieel nadeel. Specialisten van SMK Accountants kennen de ins en out van de Successiewet  en lichten graag uw testament en huwelijkse voorwaarden door. Een dergelijke check kan ook voorkomen dat een wijziging in persoonlijke of zakelijke omstandigheden leidt tot ongewenste financiële gevolgen. Bedenk dat een veranderende belastingwetgeving eveneens doorwerkt in uw nalatenschap.

Bedrijfsopvolging
De nieuwe Successiewet biedt daarnaast interessante mogelijkheden als het om bedrijfsopvolging gaat. Dankzij de bedrijfsopvolgingsfiscaliteit komt u in aanmerking voor een behoorlijke vrijstelling van de successiewet. Tot een ondernemingsvermogen van een miljoen euro bedraagt de vrijstelling 100%, daarboven geldt een vrijstelling van 83%. Bij de inkomsten- en schenk- of erfbelasting loopt het vrijstellingspercentage op tot 40%.


Schenking
Hoewel de nieuwe Successiewet het schenken aan kinderen duurder maakt, biedt het nog steeds voordelen. Het belastingvrije bedrag is jaarlijks € 5.320 voor kleinkinderen € 2.129. Een schenking aan kinderen of hun partners – indien zij tussen de 18 en 40 jaar zijn – mag eenmalig € 25.526 bedragen. Deze eenmalige vrijstelling kan verhoogd worden tot € 53.176 indien het schenkbedrag aangewend wordt voor een eigen woning of kostbare studie of opleiding. Over deze en andere regels met betrekking tot schenkingen kunnen wij u deskundig adviseren.

Testament
Ook bij het opstellen van een testament is advies raadzaam. Kinderen en de langstlevende partner betalen erfbelasting en zij zijn zich niet altijd bewust van eventuele belastingvoordelen. En dan is er nog de mogelijkheid dat het uit de erfenis gekregen vermogen bij echtscheiding van een kind buiten de familie valt.

Maatwerk
Of het nu gaat om uw estate- en nalatenschap, bedrijfsopvolging en schenking: maatwerk is essentieel. De regels van erfrecht en belastingwetgeving zijn complex en onderhevig aan wijzigingen. Daarbij zijn uw omstandigheden uniek. Dat realiseren wij ons. Wij beschikken over de kennis om u wegwijs te maken. Helder en gericht op uw belangen, opdat u en uw erven niet onnodig betalen. Weten dat het goed geregeld is geeft rust. Wij maken graag een afspraak met u.

Kijk ook eens bij:

SMK Accountants

Rembrandtlaan 225
7545 ZW Enschede

Postbus 150
7500 AD Enschede

T053-4340582
F053-4304489
Esecretariaat@smkenschede.nl

SMK Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Wilt u deze ook ontvangen? Meld u dan nu aan!

Lees meer...

Over SMK

Wij zijn er van overtuigd dat wij door onze betrokkenheid, daadkracht en passie voor het ondernemen bijdragen aan het financieel welzijn van mens en maatschappij.

Lees meer...

Vacatures

Voor wie van aanpakken houdt zijn er bij SMK Accountants veel mogelijkheden op allerlei terreinen binnen de accountancy. Zijn wij op zoek naar jou?

Lees meer...